Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 29 июля 2011 г.

Бібліотекарі Крижопільського та Мурованокуриловецького районів освоюють роботу в Інтернет

З 25 по 29 липня 2011 року в Обласному тренінговому центрі за програмою модуля 1 "Основи компютерної грамотності. Основи роботи в Інтернет для бібліотечних працівників", розробленої фахівцями Української бібілотечної асоціації, навчалися бібліотекарі Крижопільського та Мурованокуриловецького районів.
Впродовж навчання вони ознайомилися з  апаратною складовою компютера,особливостями операційної системи Windows 7, офісними програмами з пакету Microsoft Office. Бібліотекарі також освоїли оснои навігації в Інтернет-мережі, методи пошуку інформації, створили електронні скриньки тощо.
По завершенні, в анкетах відмітили, що "пройшли ази із спілкування з комп'ютером" (Юр'єва Т.М.), "почула багато нового, сподобалося працювати в Інтернеті" (Сидорук С.Г.), "дізналася багато нового, корисного, але  хотіла б знати це раніше, шкода не було можливостей" (Левінчук Т.О.), "теми, які вивчали вибрані вдало, вони усі необхідні для подальшої роботи" (Ткаченко Л.М.). Тренери сподіваються, що в подальшому усі знання, отриманні під час тренінгу, стануть у нагоді учасникам. 

пятница, 22 июля 2011 г.

Лист учасників тренінгу директору програми "Бібліоміст"

Шановний пане Матею Новаку!


Ми, працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи - переможці другого раунду конкурсу програми "Бібліоміст", висловлюємо Вам глибоку та щиру вдячність за можливість долучитися нашим книгозбірням, а через них і всім нашим користувачам до новітніх інформаційних технологій.
Завдяки проекту, директором якого Ви є, буде модернізовано доступ до інформації користувачів публічних бібліотек міста, ми зможемо сформувати в нашій місцевій громаді розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримки органами місцевого самоврядування. Адже в сучасному постінформаційному суспільстві неможливо пересічній людині обійтись без послуг Інтернет-мережі. Тому такого особливого значення набуває проблема забезпечення вільного доступу до "світової павутини".
На сьогодні програма "Бібліоміст" надає можливість мільйонам жителів України долучитися до інформаційних ресурсів Інтернету.
Особливо хочемо підкреслити те важливе значення, яке має для нас можливість підвищувати свою професійну кваліфікацію на базі Вінницького регіонального тренінгового центру. В рамках модулю № 1 ми отримали знання з основ комп'ютерної грамотності, а також опанували навики роботи в мережі Інтернету, в т. ч. здійснення електронного листування.
Отож, бажаємо Вам, шановний пане Матею, і Вашій команді подальших успіхів на теренах такої потрібної для громадян України справи, а також творчої наснаги та міцного здоров'я!

З повагою,

Учасники тренінгу модулю № 1 на базі Вінницького РТЦ

понедельник, 18 июля 2011 г.

Група фахівців Вінницької міської ЦБС проходить тренінг

З 18 липня 2011 року в регіональному тренінговому центрі розпочали працювати бібліотекарі Вінницької міської ЦБС - переможці ІІ раунду конкурсу програми "Бібліоміст".
Під час тренінгових завдань Модулю "Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернеті для бібліотечних працівників" учасники тренінгу ознайомляться з темами: "Комп’ютер як інформаційна система»", "Операційна система Windows 7", "Організація комп’ютерної безпеки та захисту інформації", "Офісне програмне забезпечення", "MS Word як універсальний текстовий процесор", "Табличний процесор - Excel ", "Power Point – як інструмент створення презентації" тощо.
Також здійснять подорож у віртуальний світ мережі Інтернет: ознайомляться з основними службами Інтернету, браузерами, пошуковими серверами, загальними підходами до пошуку інформації, створять електронні скриньки, здійснять електронне листування, зможуть інтерактивно поспілкуватися тощо.
А розпочинаються тренінги як зазвичай - знайомством, розробкою правил, обговоренням очікуваннь.



Липень 2011 року - початок нового сезону тренінгів!

З липня 2011 року Вінницький регіональний тренінговий центр розпочинає новий сезон тренінгових навчань 2011 - 2012 рр. для бібліотечних спеціалістів Вінниччини. Учасниками обовязкових тренінгів стануть переможці ІІ раунду конкурсу програми "Бібліоміст" - «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», а це фахівці з 10 районів області та м. Вінниці: Центральна бібліотека ім. І.В.Бевза ЦБС м. Вінниця (5 бібліотек), Крижопільський (5 бібліотек), Мурованокуриловецький (5 бібліотек),Томашпільський (5 бібліотек), Хмільницький (5 бібліотек), Немирівський (4 бібліотеки), Гайсинський (5 бібліотек), Іллінецький (4 бібліотеки), Козятинський (5 бібліотек), Могилів-Подільський (4 бібліотеки), Тростянецький (5 бібліотек) райони.
Бібліотекарі будуть навчатися за програмами, розроблемими провідними науковцями Української бібліотечної асоціації:
МОДУЛЬ 1. Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернеті для бібліотечних працівників.
МОДУЛЬ 2. Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці.
МОДУЛЬ 3. Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек.
Також для бібліотекарів будуть запропонові тренінги за новими програмами.
Команда Вінницького регіонального тренінгового центру щиро розраховує на успішну співпрацю з учасниками тренінгів!

Бажаємо усім успіхів!