Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 30 сентября 2011 г.

Телеканал ВІТА новини 2011-09-30 Інтернет центр

У бібліотеці - філії №8 відкрився інформаційний центр. Тут відвідувачі бібліотеки можуть безкоштовно користуватись Інтернетом. Пункт публічного доступу до всесвітньої мережі створено в рамках грантового проекту «Бібліоміст».

среда, 28 сентября 2011 г.

Бібліоміст у Немирові - відкриття

Відкриття пункту публічного доступу до Інтернету і початку надання нових сервісів - Немирівська центральна районна бібліотека, Вінницька область

Бібліоміст у Немирові - відкриття

Відкриття пункту публічного доступу до Інтернету і початку надання нових сервісів - Немирівська центральна районна бібліотека, Вінницька область

вторник, 27 сентября 2011 г.

Бібліоміст у с. Брониця

Відкриття пункту публічного доступу до Інтернету і початку надання нових сервісів - бібліотека c. Брониця Могилів-Подільського району, Вінницька область

Привітання

Відкриття пункту публічного доступу до Інтернету і початку надання нових сервісів - Могилів-Подільська центральна районна бібліотека, Вінницька область (27.09.2011)

Золота рибка та Інтернет

Відкриття пункту публічного доступу до Інтернету і початку надання нових сервісів - Могилів-Подільська центральна районна бібліотека, Вінницька область (27.09.2011)

суббота, 24 сентября 2011 г.

Бібліоміст - с. Жежелів

Привітання дитячого садка з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету в с. Жежелів Козятинського району Вінницької області в рамках програми "Бібліоміст"

Бібліоміст - с. Жежелів


Привітання дитячого садка з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету в с. Жежелів Козятинського району Вінницької області в рамках програми "Бібліоміст"

суббота, 17 сентября 2011 г.

Зустріч у Львові

Тренер Вінницького РТЦ Слотюк Г.М., яка  15-16 вересня 2011 року брала участь у ІІ Львівського бібліотечного форуму "Партнерство для розвитку",  мала змогу відвідати Львівський РТЦ, де  зустрілася з колегами-тренерами Дудок Ольгою та Дмитрів Світланою. Тренери мали змогу обговорити успішні практики проведення тренінгів та обмінятися корисною інформацією. 
Більш детально  про роботу Львівського РТЦ на блозі http://regcenterlviv9.blogspot.com/.

пятница, 16 сентября 2011 г.

Навчання в РТЦ

З 12 по 16 вересня 2011 року в РТЦ проходили тренінгові навчання з основ роботи на ПК та пошуку інформації в Інтернеті для бібліотечних фахівців Могилів-Подільського та Тростянецького районів.

пятница, 9 сентября 2011 г.

Бібліотекарі Іллінецького та Козятинського районів в РТЦ


З 5 по 9 вересня 2011 року в РТЦ проходили тренінгові навчання з основ роботи на ПК та пошуку інформації в Інтернеті для бібліотечних фахівців Іллінецького та Козятинського районів. Учасники під час спілкування мали змогу поділитися своїми планами щодо здійснення власних проектів в рамках реалізації програми "Бібліоміст", усі відмічали, що уже на стадії підготовки проекту помітно змінилося відношення жителів до бібліотеки і всі з нетерпінням чекають поставки комп'ютерної техніки та відкриття Інтернет-центрів, зокрема п. Марія Онищук так бачить майбутнє своєї бібліотеки "маю надію, що Леухівська сільська бібліотека-філія, з появою комп'ютерної техніки від програми "Бібліоміст" стане справжнім сучасним інформаційним центром громади, а користувачі будуть обізнані з усіма світовими новинами". Пані Н. Покрищук розповіла, що "після оголошення переможців другого раунду, громада  міста Іллінці по-новому звернула увагу на бібліотеку. Моя мрія здійснюється з допомогою "Бібліомосту", IREX, УБА,  адже нині відвідувачі Іллінецької ЦРБ цікавляться можливостями які будуть надаватися  в нашій бібліотеці. Думаю, що найближчим часом, кожен відвідувач зможе скористатися вільним доступом до ресурсів мережі Інтернет, при нагоді навчитися комп'ютерної грамотності тощо". Своїми сподіваннями поділилася і Демченко Олена "в своїх найсміливіших мріях про майбутнє Дашівської бібліотеки, ще кілька років тому, я навіть не думала про можливість для наших користувачів безкоштовного доступу до всесвітньої інформаційної мережі. Неможливо не використати ту чудову можливість, яку надала нам програма "Бібліоміст"! Це не тільки нові інформаційні можливості бібліотеки, це й величезний крок у піднятті авторитету бібліотеки, як сучасної необхідної установи в нашому селищі. Впевнена в успішності задуманого". 

понедельник, 5 сентября 2011 г.

Vinnytsia_State_Television_TNV - Tomashpil_Received_Bibliomist_Equipment...


"By 2013, Bibliomist Will Equip 1,600 public libraries" - news episode by Vinnytsia State Television Channel TNV - broadcast on August 31, 2011 - featuring equipment delivery to Tomashpil central raion library, as well as Tomashpil, Vapniarka, Lypivka, and Komargorod village libraries, Vinnytsia oblast

пятница, 2 сентября 2011 г.

Електронне листування

Електронна пошта сьогодні забезпечує обмін поштовими повідомленнями з будь-яким користувачем Інтернету, який має електронну поштову скриньку. Під час тренінгу бібліотекарі створили власні електронні скриньки, на практичних заняттях здійснили електронне листування між собою, а закріпити результат вирішили створенням відкритого колективного листа. Адресатом стала директор Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, координатор РТЦ - Морозова Н.І. Листа було написано та відправлено на її електронну адресу. Для зацікавлених наводимо його зміст.

Директору Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва
Координатору Вінницького РТЦ
Президенту ГО «Асоціація бібліотек Вінниччини»
Морозовій Н.І

Шановна Наталіє Іванівно!

Ми, група учасників тренінгу за програмою модуля 1  «Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в мережі Інтернет для бібліотечних працівників», бібліотечні працівники Гайсинського і Немирівського районів, висловлюємо щиру вдячність Вам, Наталіє Іванівно за організацію роботи Вінницького регіонального тренінгового центру.
Участь у цьому тренінгу дала нам можливість пізнати основи комп’ютерної грамотності та роботи в Інтернеті, зокрема набути навичок ефективного використання апаратних засобів та прикладних програм, розглянути головні етапи та тенденції розвитку світової мережі Інтернет, оволодіти основами навігації, навичками та вміннями інформаційного пошуку, електронного листування тощо. 
Ваша робота в реалізації проекту «Бібліоміст» заслуговує на окремі слова подяки, зокрема створення на базі обласної бібліотеки Регіонального тренінгового центру дало змогу нам, підвищити свої професійні знання для використовування новітніх інформаційних технологій, для кращого обслуговування мешканців наших територіальних громад. Здобуті знання та навички ми будемо використовувати в нашій практичній роботі.
Отже, бажаємо Вам, шановна Наталіє Іванівно та вашим колегам, членам обласного тренінгового центру оптимізму, здоров’я, великих  творчих здобутків, успіхів у громадській діяльності.

З повагою бібліотечні працівники 
Немирівського та Гайсинського районів – 
учасники тренінгу модуля № 1
                                                                                                                                       2 вересня 2011 р.