Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 29 октября 2010 г.

У СІЛЬСЬКИХ БІБЛІОТЕКАХ ВІННИЧЧИНИ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ІНТЕРНЕТ


alt
До Всесвітньої мережі 27 вересня була під’єднана читальня села Міжлісся, що у Барському районі. Бібліотека отримала 3 комп’ютери у рамках програми «Бібліоміст» та вільний доступ до Інтернету.

Бажаючих користуватись Інтернетом у селі багато. Хтось хоче спілкуватись із родичами, хтось - шукати інформацію. За словами сільського голови Василя Скопчака, ідея проведення Інтернету визріла давно, проте реалізувати її було непросто. Довелося віднаходити кошти на ремонт приміщення та підведення кабелю. Однак ці витрати того варті.

У рамках програми «Бібліоміст» комп’ютери для бібліотек виграли два райони – Барський та Тульчинський. Усі працівники бібліотек-переможниць пройшли тренінги з основ роботи на ПК та в Інтернеті. Тепер у бібліотекарів з’явився новий головний біль: надати послуги усім бажаючим, адже їх чимало.

Якщо дорослим Інтернет потрібен лише у нагальних справах, то діти ладні проводити тут години. Спілкування, навчання, різноманітна інформація – все тут є. І в перші хвилини роботи Бібліоінтернету він був добряче протестований.

До повного Інтернет-підключення в селах залишилось не так багато часу, переконана директор бібліотеки Тімірязєва Наталя Морозова. За її словами, усі сільські громади буде підштовхувати конкуренція. Адже кожен може виграти програму забезпечення комп’ютерами.

Громада села Міжлісся довела, що навіть у таких віддалених від обласного центру куточках можна провести Інтернет, який значно полегшить доступ до інформації.


Комментариев нет:

Отправить комментарий