Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

четверг, 10 февраля 2011 г.

Прес-конференція директора Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва щодо реалізації програми "Бібліоміст" на Вінниччині

Про реалізацію програми «Бібліоміст» в ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва, її можливості та перспективи розповіла на прес-конференції, яка відбулась 9 лютого директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тімірязєва Наталія Морозова.


Наталія Морозова повідомила, що тренінговий центр, який створений у рамках програми «Бібліоміст», входить до мережі бібліотек України, обладнаних сучасною технікою. ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва для реалізації проекту за програмою «Бібліоміст» надано комплект обладнання: 10 ПК з програмним забезпеченням, проектор, сканер, принтер, web-камери з навушниками та мікрофонами. Завдяки використанню сучасних інформаційних технологій обласний тренінговий центр, став базою для навчання бібліотечних фахівців області та користувачів бібліотеки для більш ефективного задоволення інформаційних потреб громад Вінниччини. Також центр дає змогу самим представникам громади отримати кращий доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет (пошук роботи, можливостей навчання, партнерів, спілкування в соціальних мережах тощо). Навчання у регіональному тренінговому центрі проводиться спеціалістами обласної бібліотеки за спеціальною програмою, розробленою Українською бібліотечною асоціацією.

За словами Наталії Морозової, книгозбірні області у 2010 році брали участь у конкурсі проекту «Бібліоміст». Так, отримали гранти Барська районна бібліотека разом з районною бібліотекою для дітей і чотирма сільськими бібліотеками на суму 76,9 тис. грн. та Тульчинська – на суму 80,5 тис.грн. Крім того зазначені бібліотеки одержали фінансову підтримку від місцевих територіальних громад на ремонт приміщень, придбання меблів, встановлення систем безпеки, відновлення опалення та підключення і підтримки Інтернету.

Наталя Морозова також зазначила, що станом на 1 січня поточного року у Вінницькій області функціонує 959 публічних бібліотек. Комп‘ютерний парк складає 340 машин, з яких 231 підключено до мережі Інтернету. Також у минулому році збільшилась кількість телефонних номерів.

2 комментария:

  1. Дякуємо ще раз програмі "Бібліоміст" за наданий грант. Хочемо поділитися маленькими успіхами центру "БібліоІнтернет" в маленькому селі Василівці http://tulchlb.blogspot.com/2011/02/blog-post.html#more

    ОтветитьУдалить