Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

среда, 18 мая 2011 г.

Учасники тренінгів досліджують якість бібліотечних послуг


17 травня  2011 року учасники тренінгів були розділені на 2 підгрупи, отримали завдання дослідити якість бібліотечних послуг обласної книгозбірні. Вони розробили  анкети,  опитали користувачів, які того дня завітали до бібліотеки, отримані дані проаналізували і 18 травня презентували результати своїх досліджень.

Аналіз пілотного дослідження.
«Оцінка якості бібліотечних послуг»
Виконавці: група методистів «Ерудит»
З метою покращення якості послуг 17 травня 2011 року було проведено анкетування користувачів бібліотеки. В анкетуванні приймали участь респондени віком від 21 до 60 років,  за статтю - 100% жінок. 
 За освітою:
-  68%  користувачі з базовою вищою;
-  32 % користувачі з повною.
В результаті аналізу анкетування було встановлено, що роботою і сервісом обслуговування в читальному залі цілком задоволеними 90%, задоволених 10%, незадоволених якістю послуг немає.
При отриманні в тимчасове користування додому цілком задоволених 100%, незадоволених немає. 
При анкетуванні 84% респондентів надали свої пропозиції щодо удосконалення існуючих та впровадження нових бібліотечних послуг, зокрема про необхідність встановлення нових копіювальних апаратів, та прийом замовлень по телефону в вихідні та святкові дні від людей з обмеженими фізичними можливостями, та створити кафе для користувачів бібліотеки.

Аналіз пілотного дослідження
«Оцінка якості бібліотечних послуг»
Виконавці: група методистів «Оптиміст»
17 травня 2011 року було проведено опитування користувачів  ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва з метою вивчення  якості послуг, які надає бібліотека.
В результаті анкетування ми визначили, що опитаними виявилися такі верстви населення: освітяни, студенти та інші. З них жінок – 100%.  Вікова категорія опитуваних – від 21-го до 60-ти і старші громадяни. З базовою вищою освітою було опитано 83%, середньою освітою – 17%.
Респонденти допомогою персоналу бібліотеки були цілком задоволені - 50% відвідувачів, задоволені – 50%. 
Умовами праці в читальних залах було цілком задоволено - 33%, задоволені – 50%, нейтральними залишилось – 17%. 
Режим роботи бібліотеки цілком влаштовує 66%, задоволені – 17%, нейтральні – 17%. Швидкістю отримання документів цілком задоволено 16%, задоволено – 50%, нейтральні – 34%. Відкритим доступом  до бібліотечних фондів цілком задоволено 16%, задоволено – 50%, нейтрально – 34%.
Отже,  за результатами дослідження було встановлено, що бібліотечним обслуговуванням читачі задоволені. Нарікань на роботу працівників бібліотеки не було. 

Дякую колегам за  роботу, пропозиції дійсно слушні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий