Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

среда, 18 мая 2011 г.

"Бібліоблоги": так чи ні? Так!


Останім часом ми маємо можливість спостерігати за бурхливим розвитком блогосфери, в тому числі й "бібліотечної". Та й обговорення щодо доцільності їх ведення, проходить не менш жваво. Це може свідчить про те, що "бібліотечні" блоги насправді існують і їх «вільний» розвиток спонукає професіоналів до певних узагальнень, спрямувань, вироблення концепцій їх подальшої життєдіяльності тощо. Мабуть, тому їх і слід продовжувати вести й розвивати.
Блоги - це електронні аналоги звичайного паперового щоденника, і його власник може відображати там чи то історію свого життя, чи то події, що його цікавлять, викладати свої думки, іншу корисну інформацію. Основною ж  відмінністю мережевого щоденника від паперового є його доступність іншим користувачам мережі, тобто блог чи мережевий щоденник дає можливість не тільки бути засобом фіксування подій, він стає носієм інформації, а  у випадку з "бібліотечними" блогами, він виступає платформою  для професійного спілкування та обміну інформацією.  Прагнення людей до спілкування і зробило мережеві щоденники такими популярними.
В рамках занять тренінгового центру, бібліотечні працівники беруть участь у розробках своїх власних блогів, саме так званих "бібліотечних". Ми вже маємо приклади того, як учасники тренінгових занять -  бібліотекарі районних та й сільських книгозбірень, впроваджуючи інформаційні технології в практику своєї діяльності, успішно ведуть мережеві щоденники. Тож запрошуємо до мандрівки "мережними" мережевими сторінками "бібліотечних" блогів Вінниччини.
Барська районна бібілотека: блог читального залу - nformplaneta.blox.ua/html 
Барський молодіжний бомонд (Барська районна бібліотека) - http://barcreativeyoutn.blogspot.com/
Берег дитинства (блог Барської районної бібліотеки для дітей) - http://barchildlib.blogspot.com/
Тульчинська центральна районна бібілотека - http://tulchlb.blogspot.com/
Скарбниця Тиманівської бібліотеки - http://timanivka.blox.ua/html
Тиманівська бібліотека: день за днем - http://timanivkalive.blox.ua/html
Бібліотека села Міжлісся - http://mizhlissyalibr.blogspot.com/
BIBLIOVIN (Блог методистів Вінницької міської ЦБС) - http://bibliovin.blox.ua/
Коли виникає запитання «навіщо це потрібно?», то за кілька тижнів ведення блогу воно відпаде саме собою. Якщо Ви ще немаєте свого блогу – спробуйте себе, творіть!

Комментариев нет:

Отправить комментарий