Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 1 июня 2012 г.

Співробітники «Тімірязєвки» + сервіси Веб 2.0 = новий формат роботи


   

     Протягом тижня (28.05 по 01.06) співробітники «Тімірязєвки» відкривали, освоювали, вивчали, досліджували, критикували, закріплювали можливості і необхідність використання технологій Веб 2.0 у бібліотеці, адже це сучасна перспективна технологія, використання якої дає змогу бібліотекам вирішувати найрізноманітніші  завдання.  Останнім часом вона стала основою розвитку мережі Інтернет. Її справедливо називають соціальним сервісом мережі Інтернет, оскільки використання  здійснюється спільно в межах відповідної групи користувачів. Групи користувачів можуть утворювати цілі мережні співтовариства, які об’єднують свої зусилля для досягнення відповідної мети.
     Аналіз основних соціальних сервісів мережі Інтернет  дав змогу дібрати саме ті сервіси, використання яких буде ефективно впливати на діяльність роботи бібліотеки в цілому і окремих відділів зокрема.
    Веб-журнали, системи вікі-енциклопедій, мультимедійні веб-ресурси, соціальні мережі сприятимуть ефективнову впливу на  професійні якості.  Проте використання одного окремого сервісу для цього, як правило, недостатньо. Тому, під час навчання тренери намагалися наголосити на необхідності комплексного використовуванні соціальних сервісів технології Веб 2.0.  Прикладом активної роботи групи стало створення сторіночки у Facebook «Вінниця Тренінговий центр», на якій розмістилися цікаві світлини учасників навчання під назвою «Я читаю, а ти?..».

9 комментариев:

  1. Цікаво, змістовно. Частіше проводьте.

    ОтветитьУдалить
  2. Читати,читати і ще раз читати!!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Дякуємо тренерам за ознайомлення і практичні занняття в технологіях Веб2.0. Це допоможе нам в нашій подальшій роботі, так як дізнались і навчились ми багато нового і цікавого. Неля Войтюк.

    ОтветитьУдалить
  4. сучасні технології - досягнення поставленої мети

    ОтветитьУдалить
  5. Читати,Читати І ще раз читати!!!

    ОтветитьУдалить
  6. Веб 2.0 - нові технології, нові можливості, новий розвиток.

    ОтветитьУдалить
  7. Чтение - лучшее учение!

    ОтветитьУдалить
  8. Дякую за цікаву подорож у світ Веб 2.0

    ОтветитьУдалить
  9. Прогресс технологии одаряет нас все более совершенными средствами !!! Полезный тренинг.

    ОтветитьУдалить