Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

четверг, 14 июня 2012 г.

Вивчаємо основи комп'ютерної грамотності і не тільки...


 З 11 по 15 червня 2012 року на базі РТЦ організовано тренінги з основ комп'ютерної грамотності та пошуку інформації в мережі Інтернет для групи бібліотекарів з Томашпільського району. Навчаються представники тих бібліотек, де за кошти  районного бюджету встановлено комп'ютерну техніку.  

Під час тренінгів учасники ознайомилися з апаратною складовою ПК, зі стандартними та офісними програмами. Наразі вони розглядають етапи та тенденції розвитку світової мережі Інтернет, знайомляться з інформаційним сервісом Інтернет, оволодівають основами навігації засобами браузерів, опановують знаннями та професійними навичками роботи з Інтернет-ресурсами та послугами. 
Група працює досить злагоджено та дружньо. В перервах знайомляться з роботою окремих структурних підрозділів, відвідують виставки та організовують майстер-класи...
Так, адже бібліотекарі завжди вирізняються творчими підходами до своєї роботи.
Серед учасників попередніх тренінгів були поети, вишивальниці, в'язальниці, то  нині ми познайомилися з талановитою Поліною Фуштей, яка й проводила майстер-клас з виготовлення чудових виробів з паперу. Крім того, її колеги розповідають, що пані Поліна своїми оригінальними роботами оздобила і бібліотеку, і територію, що прилягає до неї. Коли ця унікальна жінка - мати шістьох дітей, бабуся восьми онуків, яка ще й керує сільський клубом, організовує роботу сільської книгозбірні, а відтепер ще й буде в бібліотеці надавати нову бібліотечну послугу - використовуватиме інформаційні технології та Інтернет,  знаходить час на творчі вигадки - невідомо. Але тішить те, що такі люди є, і прагнуть привнести в наш світ красу і радість.  Тож дуже хочеться ближче познайомитися з дивовижним світом пані Поліни. Гадаємо, що вона не відмовить нам у зустрічі! Бажаючі, нотуйте адресу: с. Колоденка, Томашпільського району, Вінницької області. Місце зустрічі: клуб-бібліотека!






Комментариев нет:

Отправить комментарий