Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 6 апреля 2012 г.

Методисти знову в РТЦ


 Сьогодні завершилися тренінги за програмою Модуля "Адвокація: представлення інтересів бібліотек", які з 2 квітня по 6 квітня 2012 року проходили для другої групи методистів центральних районних бібліотек на базі Вінницького РТЦ.
   Впродовж тренінгу, учасники розглядали зміст поняття «адвокація», його складові, знайомилися з головними напрямками адвокаційної діяльності.  Крім того на тренінгу йшла мова про зовнішні комунікації бібліотеки та PR, зв’язки з органами державної влади, захист інтересів бібліотек з використанням засобів масової інформації. Детально методисти вивчали досвід адвокації в зарубіжних країнах та Україні.  
 Окрім обов'язкових тренінгових занять, учасники змогли побачити представлення діяльності бібліотеки у новому форматі, адже 5 квітня 2012 року у Вінниці проходив  конкурс міні-вистав за книгою Рея Бредбері "451 за Фаренгейтом" у рамках програми "Велике читання", яку інніціювало Посольство США в Україні. Як глядачі конкурсу, вони були надзвичайно враженні як організацією, так і професійним і творчим підходом до проведення заходу. Талановиті молоді люди, які пройшли у фінал конкурсу, вразили усіх як своїм баченням та прочитанням класичного твору, так і розумінням важливості  книги і читання для людства. 
 
За п’ять днів учасники, поділені на три групи, самостійно розробили план адвокаційної кампанії. Наостанку, у п'ятниці,  методисти творчо презентували результати своєї роботи. Підсумовуючи враження від тренінгу, учасники зауважили: " тренінг був цікавий та корисний, ознайомилася зі змістом нових понять та термінів, які згодом зможу впроваджувати в роботі" (Гайдей О.), "тренінг - цікава і нова тема, дружня атмосфера, позитивний настрій!" (Смілянець А.), "тренінг дав змогу отримати нові професійні навички" (Прусак В.), "на тренінгу дізналася багато нового і корисного, хочу все втілити на практиці" (Гривківська Г.), "тренінг дав змогу закріпили і розвити те, що знали та набути нового досвіду" (Вартанович Н.) тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий