Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 30 марта 2012 г.

Методисти вивчають адвокаційну діяльність!


   Тренінговий центр з 26 березня до 30 березня 2012 року став навчальною платформою для першої групи методистів центральних районних бібліотек області. Тренінги проходили відповідно до програми Модуля «Адвокація: представлення інтересів бібліотек». Учасники мали змогу ознайомитися зі змістом поняття «адвокація», його складовими, головними напрямками діяльності, зі стратегією і тактикою проведення кампанії з адвокації, методикою та рганізаційними заходами, зокрема плануванням, адмініструванням адвокаційної кампанії. Крім того на тренінгу йшла мова про зовнішні комунікації бібліотеки та PR, зв’язки з органами державної влади, захист інтересів бібліотек з використанням засобів масової інформації. Детально методисти вивчали досвід адвокації в зарубіжних країнах та Україні. 
   Впродовж п’яти днів учасники, поділені на три групи, вони самостійно розробляли і складали план адвокаційної кампанії. Креативно підійшли методисти до завдання, зокрема девізи своїх кампаній сформулювали так: «Бібліопотяг не зупинити. У час і простір двері відкриті!», «Бібліотеки для м@йбутнього –  м@йбутнє за бібліотеками!», «Книгу марно не гортай – конспектуй, навчайсь, зростай!». Та й заходи запропоновані до кампанії вирізнялися творчістю, сміливістю та неординарністю! 
 
 По закінченню, учасники залишили свої враження, зокрема «отримала цінні і необхідні у роботі
навики, нові знання з адвокаційної діяльності, налагодила більш тісні зв’язки з колегами!» (Шевчук О.), «на тренінгу отримала багато позитивних вражень, нових знань як для роботи, так і особисто для себе, дякую» (Ходань В.), «задоволена участю у тренінгу, матеріал поданий зрозуміло і професійно» (Бригас О.), «для нас, як методистів тема тренінгу дуже актуальна, ми отримали професійний виклад матеріалу тренерами центру. Дякую за нагоду стати дійсно сучасними професіоналами і вміти представляти інтереси бібліотек»  (Власова Л.), «гарна командна співпраця, особистісне зростання, чітко і вдало підібраний матеріал, цікаві тренери, отримала багато нових знань та позитивного настрою» (Мочарська А.К.) та інші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий