Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 23 марта 2012 г.

Тренінги тримають: на часі Модуль 4!

  Бібліотекарі Тульчинського району - переможці І раунду конкурсу програми "Бібліоміст", які пройшли навчання за програмами трьох обов'язкових Модулів майже рік тому, знову завітали до тренінгового центру для участі у тренінгах за програмою Модуля 4 "Інтелектуальна свобода та доступність інформації в демократичному суспільстві. Етика бібліотечного працівника".
  Впродовж тижня, з 19 до 23 березня 2012 року, вони були надзвичайно активними та позитивними, а тренери в свою чергу в доброзичливій та творчій атмосфері прагнули допомогти учасникам зрозуміти роль бібліотек у захисті інтелектуальної свободи, навчити етичних принципів бібліотечної професії, що базується на концепції інтелектуальної свободи та соціальній відповідальності, запереченні цензури, забезпеченні конфіденційності. Також знайомили з роллю професійних бібліотечних об'єднань щодо реалізації принципу інтелектуальної свободи в бібліотечно-інформаційному обслуговуванні.
  Аналізуючи відповіді колег щодо відношення до цензури під час проведення вхідного контролю знань і підсумкового, побачили ріст несприйняття цензури з 50% до 100%. Бібліотекарі зазначали "до цензури відношусь негативно, адже кожна людина в суспільстві має право на свободу думки", "цензура впливає на обеження інформації, коло друкованих видань, доступ до електронної інформації, тому як бібліотекар до цензури ставлюся негативно", "кожна людина має право на вільний, не обмежений доступ до інформації".
  Що ж до вражень про тренінг, то висловились так: "тренінги дуже потрібні, на них ми згуртовуємося, активізуємося" (Белоус Н.), "тренінги потрібні для покращення професійної діяльності" (Грінченко Л.), "вдячна програмі "Бібліоміст" та тренерам за тренінги, адже ті знання та вміння, які я здобула, безперечно допоможуть мені у житті та моїй професії" (Топчій Л.), "тренінг допоміг мені розкрити свій творчий отенціал, завдяки тренінгам я стала більш відкритою з людьми, зросла професійно" (Деркач С.), "усі знання, які я отримала на тренінгу допоможуть мені у роботі" (Козіна О.) та інші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий