Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 27 апреля 2012 г.

Група методистів в РТЦ!

      27 квітня 2012 року завершилися тренінги за програмою Модуля "Адвокація: представлення інтересів бібліотек" для третьої групи методистів центральних районних бібліотек.
Впродовж тренінгу, учасники познайомилися зі  змістом  поняття «адвокація», його складовими, з головними напрямками адвокаційної діяльності. Крім того, на тренінгу прозглядалися питання щодо зовнішніх комунікацій  бібліотеки та PR, зв’язків з органами державної влади, захисту інтересів бібліотек з використанням  засобів масової інформації. Детально методисти вивчали досвід адвокації в зарубіжних країнах та Україні. 
  Окрім обовязкових тренінгових занять, учасники були присутніми на семінарі "Бібліотека, влада та громадськість: партнерство для місцевого розвитку", який відбувся 24 квітня за участю представників органів державної влади і місцевого самоврядування області,  директора Програми "Бібліоміст" Матея Новака, спеціаліста з адвокації Владислава Кучереносова, директорів ЦРБ Вінниччини.  На семінарі обговорювалися успішні практики роботи бібліотек-учасниць проекту "Бібліоміст", зокрема, бібліотек Барського, Козятинського, Крижопільського, Могилів-Подільського, Тульчинського, Вінницького районів.
  За п’ять днів учасники, поділені на три групи, самостійно розробили план адвокаційної кампанії.  Творчо методисти презентували результати своєї роботи.
  Підсумовуючи враження від тренінгу, учасники зауважили: "надзвичайно цікавий тренінг, який дав багато корисної інформації" (Форись Г.А.), "я плідно провела час, дізналася більше про адвокацію" (Мазур О.М.), "дуже цікаві та актуальні пиання піднімалися на тренінгу" Вічавська О.Д.), "сподобалася програма навчань, набуті знання планую впроваджувати в своїй роботі" (Комарева Т.М.), "тренінг організований вдало і продумано, отримала позитивні емоції та знання" (Левінчук Т.О.) тощо.

2 комментария:

  1. Прийміть від нас сердечну нагороду! http://bibliovikontse.blogspot.com/

    ОтветитьУдалить
  2. адвокація, це дійсно корисно. Такі тренінги потрібно проводити також в інших організаціях.

    ОтветитьУдалить