Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

вторник, 4 сентября 2012 г.

Семінар-тренінг "Професіонал дизайнер - професіоналу бібліотекарю" у Вінниці!

4 вересня 2012 року у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва розпочав свою роботу семінар-тренінг «Професіонал дизайнер – професіоналу бібліотекарю», який проходить в рамках реалізації проекту «Вчимося створювати гармонію і успіх», з яким бібліотека виграла конкурс «Навчально-інноваційна бібліотека 2011» програми «Бібліоміст».
Проект спрямований на поліпшення умов для бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів бібліотек через зібрання, узагальнення та популяризацію накопиченого досвіду з бібліотечної дизайну та апробація нових дизайнерських ідей.
Учасниками семінару є бібліотечні працівники обласних наукових, районних, вузівських бібліотек, архітектори з Німеччини, студенти-дизайнери ВФ Київського національного університету культури і мистецтв, викладачі та аспіранти Київського національного  університету будівництва та архітектури.
Відкрили семінар Морозова Н.І., директор ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва,  та Куделя Г.Д., заст. начальника управління культури і туризму Вінницької облдержадміністрації та Меган Волк Юнангст, головний менеджер програми «Бібліоміст». На початку  Морозова Н.І. ознайомила учасників з метою та основними етапами реалізації проекту «Вчимося створювати гармонію і успіїх!», далі дизайнерські родзинки бібліотек Латвії та Польщі презентувала керівник відділу розвитку організаційної спроможності програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко.
З результатами досліджень дизайнерських рішень обласних бібліотек України ознайомила зав. відділу науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Марченко Т.М.
Учасників семінару-тренінгу зацікавив виступ з візуалізацією архітектора з Німеччини Ральфа Флекенштайна, який  представив досвід переоблаштування непристосованих приміщень у бібліотеки в Німеччині, розповів про університетську бібліотеку м. Потсдам та про бібліотеку в Лукенвальде як проект для громади.
 Яскраві бібліотечні дизайнерські рішення презентувала директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лугова Л.А.
Досвідом втілення дизайнерських задумів та втілень ділилися Шпукал Л.І., директор бібліотеки ВНМУ ім. М.І. Пирогова  та Білоус В.С., директор бібліотеки ВДПУ ім. М. Коцюбинського.
 Дивовижний майстер-клас зі створення фітокомпозицій репрезентував викладач ВФ НАКККім, фітодизайнер Котловий О.І, який створив осінні композиції з використанням гілля кущів, квітів, кори дерев, кукурудзяного бадилля, листя та інших матеріалів.
Студенти та учасники семінару-тренінгу впродовж першого дня працювали над змінами інтер'єру читальної зали обласної книгозбірні і в кінці дня презентували свої результати, які отримали схвалення учасників і були передані директору Морозовій Н.І.
 Підсумувавши роботу першого дня, учасники відправились в мандрівку до славетного села Буша, що в Ямпільському районі. На них там чекає знайомство з Державним історико-культурним заповідником «Буша» та приємні клопоти по облаштуванню сільської бібліотеки.










Комментариев нет:

Отправить комментарий