Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

вторник, 28 сентября 2010 г.

„БібліоІнтернет” працюватиме у Міжліссянській сільській бібліотеці

27 вересня 2010 року о 12-00 в Міжліссянській сільській бібліотеці Барського району Вінницької області розпочнеться відкриття „БібліоІнтернету” - нових бібліотечних послуг звикористанням вільного доступу до Інтернет в рамках програми „Бібліоміст”. 

Барська районна бібліотека, Барська дитяча бібліотека та  4 сільські бібліотеки: Балки, Верхівка, Мигалівці та Міжлісся стали переможцями першого раунду конкурсу „Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету”, метою якого була підтримка ініціативних публічних бібліотек у впровадженні на їх базі нових бібліотечних послуг для користувачів з використанням вільного доступу до Інтернету. Конкурс проводився програмою „Бібліоміст”, що адмінструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс.

Бібліотеки-переможці отримали для реалізації проекту набір обладнання (всього 15 комп’ютерів та 4 принтери і сканери). Доставка та встановлення обладнання, а також інсталяція програмного забезпечення оплачена програмою.

В підготовці приміщення  „БібліоІнтернету” до прийому техніки активну участь взяли Войнашівська сільська рада, ТОВ „Міжлісся” та територіальна громада. Інформаційну підтримку надали Барська районна  бібліотека та Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А.Тімірязєва, на базі якої в обласному тренінговому центрі бібліотекарі сільських бібліотек-переможниць пройшли тренінги з основ роботи на ПК та Інтернет. Відтепер сільські бібліотекарі презентуватимуть своїй громаді нові можливості у різних сферах життя за допомогою Інтернет.

Відкриття таких послуг в бібліотеці дає можливість сільському жителю навчитися комп’ютерної грамотності. Жителі отримають вільний доступ до глобальної інформаційної мережі , що забезпечить можливість отримання інформаційних ресурсів, особливо студентами, учителями, працівниками садового господарства. Вчителі зможуть вільно розміщувати публікації через власний електронний депозитарій чи створені електроні журнали відкритого доступу. Місцеве населення заощадить на витратах для передплати періодичних видань, тому що зможе користуватись через Інтернет електронними виданнями. 
            
 Контакти: Вінницька обл., Барський р-н, 
                       с.Міжлісся, вул. Леніна, 1
                       бібліотека
                       Людмила Патерок
                       Тел. 34-6-18 (медпункт)
                       E-mail : libr.30@mail.ru


***********************************************
“Бібліоміст” — партнерська робота IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. 

“Бібліоміст” співпрацює з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними і місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій.

Детальніше на веб-сайті http://bibliomist.org

Комментариев нет:

Отправить комментарий