Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

вторник, 21 сентября 2010 г.

«Бібліоміст» стартує у Барському районі



21 вересня 2010 року в Мигалівецькій сільській бібліотеці - відбулось відкриття Бібліоцентру  з вільним доступом  до всесвітньої інформаційної мережі.

30 вересня 2009 року у Всесвітній день бібліотек Рада Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Агенством США з Міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури та туризму України запустила програму «Бібліоміст», метою якої є допомога бібліотекам ефективніше задовольнити потреби місцевих громадян завдяки навчанню та використанню сучасних технологій.

Мигалівецька сільська бібліотека взяла участь у написанні проектної заявки «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» від Програми Бібліоміст і стала однією із переможців і отримала обладнання: 2 компютера, принтер, сканер, наушники,2 веб-камери.

Таким чином, перед користувачами сільської бібліотеки розкрито зміст унікального інформаційного ресурсу, яким вони в повній мірі можуть скористатися для наукової, виробничої діяльності, навчання та дозвілля. Користь від вільного  доступу в Інтернет у нашій бібліотеці отримують вчителі-використовують знання для зростання та розвитку творчої особистості села, підвищують свій фаховий рівень за світовими стандартами, учнівський колектив-розширюють знання предметів шкільної програми; актив громади та працівники сільської  ради-переймають досвід світових громад.

Адміністрування Бібліоцентру буде здійснюватися на основі правил користування Інтернет-центром.

Комментариев нет:

Отправить комментарий