Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 25 февраля 2011 г.

Тренери теж навчаються


Тренери Вінницького тренінгового центру з 21 лютого по 24 лютого 2011 року стали учасниками тренінгу для тренерів з метою навчання технології проведення тренінгів, використанню інтерактивних методів навчання та методиці навчання дорослих, який був організований Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) і програмою "Бібліоміст". 

Тренінги проводили висококваліфіковані тренери - Наталія Романь, Олена Башун, Ярослава Титаренко та Ганна Тараненко. На тренінгах знайомилися з рольовими іграми, лідерськими стилями, виконували практичні вправи з розробки міміки, дихання та обмінювалися досвідом роботи регіональних тренінгових центрів. Зацікавлення учасників викликало представлення теми щодо розробки презентацій та методики обміну знаннями.

четверг, 17 февраля 2011 г.

Бібліотеки Барського району приєдналися до Мережі пунктів доступу громадян до офіційної інформації


Бібліотекарі Барського району – учасники проекту "Бібліоміст" приєдналися до Мережі Пунктів доступу громадян до офіційної інформації, адже одним із основних напрямків роботи бібліотек є інформування членів громади про законодавчі акти, постанови та рішення місцевої влади, надання відомостей щодо діяльності державних установ, політичних партій, громадських організацій, розвиток місцевої громади. Використання новітніх інформаційних технологій дає великі можливості урізноманітнити інформаційне забезпечення за допомогою вільного доступу до інформаційного ресурсу мережі Інтернет про суспільство, діяльність державних установ та органів місцевого самоврядування.

За словами учасників тренінгових занять, саме участь бібліотек у діяльності Мережі пунків доступу до офіційної інформації надасть можливість  громадянам  отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитися та впливати на законодавчий процес, що сприятиме розвитку демократії в країні.


Сайт Програми сприяння Парламенту ІІ http://pdp.org.ua/
Блог "Доступ громадян до офіційної інформації: роль бібліотекhttp://govinfolibrary.wordpress.com

среда, 16 февраля 2011 г.

"Бібліоміст "надихає...

Ми з комп'ютером на ти,
та так було не завжди.
Колись була читальна хата,
Пізніше, - бібліотека не багата.
У часи КПРС -
Будували ТЕС і ГЕС,
А у нашу, у Верхівку
Будувать приїхали двохповерхівку.
То Будинок був культури,
Тож осіли там скульптури,
Балалайки і баяни,
І гармошки, і органи.
А на другім "етажі" -
Розмістили стелажі.
І на кожному - скарбниця
Любо глянуть - подивиться:
Політична, романтична,
Історична, фантастична.
Там дитяча, там юнацька
Всяка, всяка чудернацька.
Куди не кинь - література,
Так оновлялася культура.
...В час технічного прогресу,
Мало хто читає пресу,
Бо в мережі Інтернет
(ні для кого не секрет)
різні сайти пошукові
Віднайдуть всі установи,
Всі закони і реклами,
І мистецтва різні гами.
Лише не всі з бібліотек
Мають чудо-Інтернет.
Тільки ті, що не дрімають,
Що в проекти вдало грають.
В Україні є багато міст
З якими дружить наш "Бібліоміст".
Підключаються вже й села -
Думка гріє їх весела:
"З Інтернетом подружитися,
Бо там є чого навчитися!".

А.В. Войтова-Ружицька, 
зав.бібліотекою Верхівської сільської бібліотеки

  

вторник, 15 февраля 2011 г.

Бібліотекарі Барського району знайомляться з інноваційними змінами в бібліотеках


Тренінгові навчання  за програмою Модулю 3 "Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектоного, кадрового менеджменту та інніціативної діяльності бібліотек" з 14 по 18 лютого 2011 року проходять для  бібліотечних фахівців Барського району. Бібліотекарі знайомляться з трансформаційними змінами, які відбуваються у бібліотеках завдяки інноваційній діяльності, розробляють стратегічні плани, знайомляться з бібліотечним маркетингом як інструментом створення нового іміджу закладу.
На заняттях розглядаються питання щодо бібліотечних послуг, інформаційних продуктів з переорієнтацією на сервісне обслуговування відповідно до потреб користувачів з використанням комп'ютерних технологій, знайомляться з досвідом адвокасі в зарубіжних країнах, вивчають вітчизняний досвід тощо.

пятница, 11 февраля 2011 г.

Наближається Епідемія Доброти 2011

17 лютого 2011 року по всій Україні відзначатимуть Міжнародний день спонтанного прояву доброти. Під час заходу планується різні акції, флешмоби, щоб привернути увагу людей до гарних справ, хороших слів, підтримки, посмішки, тепла.


Долучитись до «Епідемії доброти» та зробити у своєму місті яскраве свято можуть усі бажаючі. У кожному населеному пункті, яке приєднається до заходу буде своя величезна «Скринька доброти», волонтери роздаватимуть на вулицях картки «робіть гарні справи», «посміхнись» та «щастя вам», закликатимуть людей бути відкритими та чуйними один до одного, робити добрі справи, не забувати казати потрібні слова близьким та й звичайним перехожим. Кожне місто саме визначатиме, як проходитиме акція у них.

Акція «Червоний рулить»

Акція «Червоний рулить» буде проходити
14 лютого 2011 року протягом усього дня. 
Кожен НОВИЙ відвідувач бібліотеки, котрий одягнений у  червоне або має аксесуар цього кольору, отримає БЕЗКОШТОВНИЙ читацький квиток. 
А також ПРОПОНУЄМО:
«Книга в червоному» – книжкова інсталяція.
«Ще раз про кохання…» – відеоролики.
Скринька «валентинок» – вітання користувачів бібліотеці та бібліотекарям  у день Святого Валентина.
«Побажання від Амура» – афоризми про кохання для кожного, хто в цей день відвідає бібліотеку. 
Наша адреса: вул. Соборна, 73, 1-й поверх,
тел. для довідок.: (0432) 35-51-97
Додатково "Моя Вінниця"

четверг, 10 февраля 2011 г.

До уваги всіх, хто знаходиться у пошуку роботи!

Пропонуємо електронні  адреси корисних сайтів:

www.job.ukr.net - Работа в Киеве и Украине

www.work.ua - Work.ua — найбільший в Україні сайт пошуку роботи та працівників

www.wids.com.ua - Биржа труда Wids.com.ua

www.rabota2000.com.ua/ua - Работа в Киеве, в Украине: поиск работы, вакансии и резюме для вас

www.novarobota.ua - Работа в Киеве и Украине 

www.rabota-ua.com.ua -  Работа в Украине

Прес-конференція директора Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва щодо реалізації програми "Бібліоміст" на Вінниччині

Про реалізацію програми «Бібліоміст» в ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва, її можливості та перспективи розповіла на прес-конференції, яка відбулась 9 лютого директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тімірязєва Наталія Морозова.


Наталія Морозова повідомила, що тренінговий центр, який створений у рамках програми «Бібліоміст», входить до мережі бібліотек України, обладнаних сучасною технікою. ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва для реалізації проекту за програмою «Бібліоміст» надано комплект обладнання: 10 ПК з програмним забезпеченням, проектор, сканер, принтер, web-камери з навушниками та мікрофонами. Завдяки використанню сучасних інформаційних технологій обласний тренінговий центр, став базою для навчання бібліотечних фахівців області та користувачів бібліотеки для більш ефективного задоволення інформаційних потреб громад Вінниччини. Також центр дає змогу самим представникам громади отримати кращий доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет (пошук роботи, можливостей навчання, партнерів, спілкування в соціальних мережах тощо). Навчання у регіональному тренінговому центрі проводиться спеціалістами обласної бібліотеки за спеціальною програмою, розробленою Українською бібліотечною асоціацією.

За словами Наталії Морозової, книгозбірні області у 2010 році брали участь у конкурсі проекту «Бібліоміст». Так, отримали гранти Барська районна бібліотека разом з районною бібліотекою для дітей і чотирма сільськими бібліотеками на суму 76,9 тис. грн. та Тульчинська – на суму 80,5 тис.грн. Крім того зазначені бібліотеки одержали фінансову підтримку від місцевих територіальних громад на ремонт приміщень, придбання меблів, встановлення систем безпеки, відновлення опалення та підключення і підтримки Інтернету.

Наталя Морозова також зазначила, що станом на 1 січня поточного року у Вінницькій області функціонує 959 публічних бібліотек. Комп‘ютерний парк складає 340 машин, з яких 231 підключено до мережі Інтернету. Також у минулому році збільшилась кількість телефонних номерів.

четверг, 3 февраля 2011 г.

Інтернет для безробітних

  Основи роботи на ПК та пошуку інформації в мережі Інтернет з 31.01.11 по 4.02.11 вивчали учасники групи користувачів, які на разі є безробітніми. З великою зацікавленістю вони відносилися до тем, які вивчали, активно брали участь у тренінгових вправах.