Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 30 марта 2012 г.

Методисти вивчають адвокаційну діяльність!


   Тренінговий центр з 26 березня до 30 березня 2012 року став навчальною платформою для першої групи методистів центральних районних бібліотек області. Тренінги проходили відповідно до програми Модуля «Адвокація: представлення інтересів бібліотек». Учасники мали змогу ознайомитися зі змістом поняття «адвокація», його складовими, головними напрямками діяльності, зі стратегією і тактикою проведення кампанії з адвокації, методикою та рганізаційними заходами, зокрема плануванням, адмініструванням адвокаційної кампанії. Крім того на тренінгу йшла мова про зовнішні комунікації бібліотеки та PR, зв’язки з органами державної влади, захист інтересів бібліотек з використанням засобів масової інформації. Детально методисти вивчали досвід адвокації в зарубіжних країнах та Україні. 
   Впродовж п’яти днів учасники, поділені на три групи, вони самостійно розробляли і складали план адвокаційної кампанії. Креативно підійшли методисти до завдання, зокрема девізи своїх кампаній сформулювали так: «Бібліопотяг не зупинити. У час і простір двері відкриті!», «Бібліотеки для м@йбутнього –  м@йбутнє за бібліотеками!», «Книгу марно не гортай – конспектуй, навчайсь, зростай!». Та й заходи запропоновані до кампанії вирізнялися творчістю, сміливістю та неординарністю! 
 

суббота, 24 марта 2012 г.

Конкурс програми «Перший крок до успіху — 2012» розпочинається!


Конкурс програми «Перший крок до успіху — 2012» розпочинається!

Дівчата,  якщо ви маєте лідерські здібності, бажаєте приносити користь своїй громаді, шукаєте можливості для особистісного розвитку та початкову підтримку для здійснення своїх ініціатив, запрошуємо вас спробувати свої сили та приєднатися до учасниць програми «Перший крок до успіху».

До участі у конкурсі запрошуються дівчата 16-23 років. Особлива увага приділятиметься участі у програмі дівчат із віддалених регіонів, невеликих містечок та сіл.

Дізнатися більше...

пятница, 23 марта 2012 г.

Тренінги тримають: на часі Модуль 4!

  Бібліотекарі Тульчинського району - переможці І раунду конкурсу програми "Бібліоміст", які пройшли навчання за програмами трьох обов'язкових Модулів майже рік тому, знову завітали до тренінгового центру для участі у тренінгах за програмою Модуля 4 "Інтелектуальна свобода та доступність інформації в демократичному суспільстві. Етика бібліотечного працівника".
  Впродовж тижня, з 19 до 23 березня 2012 року, вони були надзвичайно активними та позитивними, а тренери в свою чергу в доброзичливій та творчій атмосфері прагнули допомогти учасникам зрозуміти роль бібліотек у захисті інтелектуальної свободи, навчити етичних принципів бібліотечної професії, що базується на концепції інтелектуальної свободи та соціальній відповідальності, запереченні цензури, забезпеченні конфіденційності. Також знайомили з роллю професійних бібліотечних об'єднань щодо реалізації принципу інтелектуальної свободи в бібліотечно-інформаційному обслуговуванні.

понедельник, 19 марта 2012 г.

Місце зустрічі змінити не можна!

Місце зустрічі змінити не можна!
Місце зустрічі змінити не треба!
Ми зустрічаємось на Соборній,
Відчуваємо потребу.
На четвертий модуль
"РТЦ" збирає,
Нові грані роботи
Для нас відкриває.
Тут вивчаємо теми,
Нові й дуже потрібні.
І тренери в тренінг-центрі
Для нас вже як рідні.
Бібліотекарі області
Людей цих поважають,
Адже знання здобуті
Нам завжди допомагають.
Місце зустрічі змінити не можна!
Місце зустрічі змінити не треба!
Ми зустрічаємось на Соборній,
Відчуваємо потребу.
       Саме такими поетичними рядками Надії Белоус 19 березня 2012 року розпочалися тренінгові заняття за програмою Модуля 4 "Інтелектуальна свобода та доступність інформації в демократичному суспільстві. Етика бібліотечного працівника" для бібліотекарів Тульчинського району. Сподіваємося, що поетичний настрій триватиме впродовж усіх занять!

пятница, 2 марта 2012 г.

Група користувачів працює в РТЦ


З 27 лютого до 2 березня 2012 року у регіональному тренінговому центрі відбувалися навчальні тренінги з основ роботи та ПК та пошуку інформації в мережі Інтернет для групи користувачів бібліотеки.
Учасники групи проявляли активність, старанно виконували завдання. Під час тренінгів вони мали змогу ознайомитися зі стандартними та офісними програмами, із зацікавленністю  поринули в Інтернет-мережу. Усі створили електронні скриньки, здійснили листування, ознайомившись з основами пошуку інформації в Інтернеті, займалися самостійним пошуком відповідей на важливі питання. 
Крім того, для учасників групи було організовано екскурсію по бібліотеці, під час якої вони відвідали усі відділи бібліотеки, ознайомилися з усім спектром бібліотечно-інформаційних послуг. 
Сподіваємося, що відтепер бібліотека розширить коло своїх вірних друзів.