Общее·количество·просмотров·страницы

Вітаємо прихільників Інтернет-центрів у публічних бібліотеках України!

пятница, 9 декабря 2011 г.

Успішно завершилися тренінги для бібліотекарів Крижопільського та Мурованокуриловецького районівПрограму Модуля3

Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектоного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек з 5 по 9 грудня 2011 року, на базі РТЦ, вивчала група  бібліотекарів з Крижопільського та Мурованокуриловецького районів.
Під час тренінгів вони ознайомилися зі змінами, які відбуваються у бібліотеках завдяки інноваційній діяльності, отримали методики розробки стратегічниї планів, ознайомилися з бібліотечним маркетингом як інструментом створення нового іміджу закладу, вивчали досвід адвокаційної діяльності українських та зарубіжних бібліотек. Також на тренінгах розглядалися питання щодо надання користувачам нових бібліотечних послуг, створення інформаційних продуктів з переорієнтацією на сервісне обслуговування відповідно до потреб користувачів та з використанням комп'ютерних технологій.
З метою участі у діяльності Мережі пунктів доступу громадян до офіційної інформації органів влади, учасники тренінгів звернулися з листами-заявами до Української бібліотечної асоціації з проханням приєднати їхні бібліотеки  до Мережі ПДГ, адже умови в бібліотеках уже створенні, бібліотечні фахівці, після проходження тренінгу володіють необхідними знаннями щодо пошуку і використання інформаційних ресурсів органів державної влади. Сподіваємося, що скоро бібліотеки Крижопільщини та Мурованокуриловеччини стануть учасниками Мережі ПДГ. 
На протязі п'яти днів учасники працювали над розробкою інноваційних бібліотечних проектів, які й представили по завершенню занять. Проекти вирізнялися особливим ліричним викладом, адже мова йшла про мальовничі краєзнавчі та історичні місця Поділля. 
Після презентації, комісія з розглядів проектів схвалила творчий підхід, підтримала ідеї запропонованих проектів та надала поради щодо написання успішних проектів. Маємо надію, що учасники скористаються набутим досвідом і незабаром ми порадіємо за їхні успішні практики!

Комментариев нет:

Отправить комментарий